Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Sint Maartenoptocht in Losser

De traditionele Sint Maartenoptocht in het centrum van Losser. Een traditie van zeker vijftig jaar waarbij de kinderen achter Sint Maarten te paard aantrekken en onderweg overal snoep krijgen.

Op 10 november wordt er weer een Sint Maartenoptocht georganiseerd, door de Martinikerlkes Losser in samenwerking met RK Kerk en het Oranjecomitee. Ook Centrum Management Losser ondersteunt dit initiatief. Het is een feest voor alle kinderen in Losser die naar de basisschool gaan.

De optocht start om 14.00 uur bij de Maria Geboorte Kerk. St. Maarten zal er dan ook zijn. Hij vertelt zijn verhaal over het delen van de jas/mantel. Vervolgens gaan ze samen in optocht door het dorp. Op diverse plekken wordt snoep uitgedeeld. Want delen dat deed St. Maarten ook. Er wordt afgesloten bij ’t Lossers Hoes.

De route gaat o.a. langs Restaurant de Iris, via de Sint Maartenstraat naar het Martinusplein. Via de Torenstraat vervolgt de route door de Brinkstraat tot aan Pets & Co Losser. Via De Brink zal de optocht eindigen bij ’t Lossers Hoes.

Wanneer

Locatie

Maria Geboorte kerk

Adres
Gronausestraat 4, 7581CG Losser
Telefoon
053-5381224