LUCK Losserse Uitvoering Cultuur en Kunst

Het stond hoog bij Concertvereniging Sempre Crescendo uit Losser op het verlanglijstje. Het festijn van projectgroep LUCK (Losserse uitvoering Cultuur en Kunst) vindt plaats op zaterdag 2 juli 2022.

Een podium aan culturele en muziekverenigingen bieden om zichzelf weer op de kaart te zetten na corona. Dat is wat initiatiefnemer en organisator muziekvereniging Sempre Crescendo Losser voor ogen had voordat de eerste ideeën voor LUCK! (Losserse Uitvoering Cultuur en Kunst) werden uitgewerkt. Het resultaat: een groots cultureel evenement op het Raadhuisplein middenin Losser op zaterdag 2 juli a.s.

In een middagprogramma tussen 11 en 18 uur presenteren verenigingen en organisaties zich op het aanwezige podium onder de CLOD tent. Een kleine greep uit de zeer gevarieerde optredens: Bigband Losser, Double2, Böggelrieders en dansers, bandjes van de muziekschool, samenspelgroep van jeugdmuzikanten, accordeonorkest, bluesband No Rush en Slagwerkgroep Rin Tin Tin - Twentse Zorgcentra. Rondtrekkende dweilorkesten en gezelschappen als de Tetterkeerlkes, one man band Di Stephano en de Böggelrieders verhogen de sfeer in de kern van het kerkdorp. De typetjes van Toneelvereniging De Rommelpot krijgen de lachers op haar hand door ludieke en spontane korte optredens op straat.

Vermaak, vertier en muziek: voor elk wat wils

Voor kinderen is er een stormbaan en een springkussen en in de Bommen Berend escaperoom kunnen allerlei puzzels en vraagstukken worden opgelost die verband houden met de inval en bezetting van Overijssel in 1672. In een belevingskabine kan de bezoeker aan LUCK! terug naar de tijd waarin de textielbranche in Twente floreerde. Leden van het Centrum Management Losser zorgen voor de horeca en catering. Een frietje of wat anders lekkers kan bij de mobiel snackwagen van Haverkate worden gehaald en Martijn Heupink staat er met zijn tot BBQ omgebouwde BMW. Het kersje op de taart: het podium is ’s avonds het domein van het projectorkest dat bestaat uit verschillende muzikanten uit met name de gemeente Losser. Docenten van het muziekonderwijs van Fundament hebben aangegeven mee te willen doen en er zijn uitnodigingen verstuurd aan de muziekorkesten van Gronau en Emsburen. De populaire band ENorm sluit het muziekspektakel af.

Nog nooit eerder in Losser

Mede-kartrekker Henk Filipsen is over het geheel erg enthousiast: “Ons uitgangspunt was om muziekverenigingen een podium te geven om zichzelf weer te laten zien. Mede door corona hebben vele hun ledenaantal zien afnemen. Nu kunnen ze zichzelf weer op de kaart zetten. Ik vind het ook belangrijk dat de verenigingen weer fysiek contact met elkaar krijgen. En hoe mooi is het dan dat we samen muziek en cultuur kunnen maken in één evenement? Het wordt echt een fantastische happening, iets wat in Losser nog nooit eerder op deze schaal gepresenteerd is.”

Erfgoeddeal

Voor de uitvoering en organisatie van LUCK! heeft de initiator contact gezocht met Erfgoeddeal. Erfgoeddeal is een samenwerking van maatschappelijke organisaties en overheden en ondersteunt in advies en draagt financieel bij aan maatschappelijke initiatieven waarin erfgoed een belangrijke rol speelt. Voor twee thema’s zijn zogenoemde erfgoeddeals toegekend. In de erfgoeddeal Beken en Bleken is een educatief element toegevoegd. Historische Kring Losser verzorgt les- en documentatiemateriaal over de Losserse Dorpsbleek in het basisonderwijs in de gemeente. De tweede erfgoeddeal behelst Textiel in Twente. De genoemde belevingskabine is er een onderdeel van en diverse textiele kunstwerken decororen het dorp op 2 juli tijdens het culturele spektakel.

Wanneer

Locatie

Centrum Losser

Adres
Raadhuisplein, Losser

Tip je vrienden

facebook twitter