Week van de amateurkunst

Week van de amateurkunst door Stichting Fundament Losser in samenwerking met lokale ondernemers. Van 24 juni t/m 30 juni 2023 laten Losserse groepen en kunstenaars zien wat voor een leuke dingen zij allemaal doen. Bezoek mooie optredens, volg interessante workshops en bekijk inspirerende exposities tijdens de Week van de Amateurkunst!

Week van de amateurkunst

Het thema dit jaar: HOOR ERBIJ!

Programma

Het programma tijdens de Week van de AmateurKunst zal evenals afgelopen jaar heel divers zijn, voor verschillende doelgroepen en in de verschillende dorpskernen met aandacht voor inclusie. Met o.a. een Escapekoffer in de bibliotheek waar men kan ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn, een openbare repetitie van Rintinitin het huisorkest van De Losserhof en bijna elke dag een concert, optreden en expositie.

Daarnaast zijn we op zoek naar verbinding: In de vorm van verhalen van onze inwoners, jong, minder jong, afkomstig uit Losser of juist niet, lang of kortdurende verblijvend willen we te weten komen … Waar hoor jij bij?

Kunstmarkt

Natuurlijk kan de Kunstmarkt niet ontbreken in de editie van 2023. Vorig jaar nieuw gepresenteerd en al gelijk heel goed bezocht. De Boerenmarkt wordt voor de gelegenheid uitgebreid met De Brink, waar oa. keramisten, aquarel-en olieverfschilders, glas in lood kunstenaars hun werk tonen. Losser kent een groot aantal getalenteerde kunstenaars, dus zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Waar: De Brink Losser Wanneer: zaterdag 24 juni 10.00 - 16.00 uur

Fotoproject Waar hoor jij bij?

Tijdens de Week van de Amateurkunst kun je in de Bibliotheek een collage bekijken van het fotoproject “Waar hoor jij bij?“.

Samen met fotograaf Chawwa de Jong hebben leerlingen van De Meander, De Martinus en De Imenhof tijdens een workshop hun leefomgeving in beeld gebracht. Met als doel leren kijken om goed in beeld te kunnen brengen wat je raakt. De opdracht was maak foto's van dat waar jij bij hoort; een collage van de beelden komt samen in expositie in de bibliotheek.

Waar: Bibliotheek Losser Raadhuisplein 1 Losser Wanneer: tijdens openingstijden van de bibliotheek op zaterdag 24 juni en maandag 26 t/m vrijdag 30 juni.

Instaporkest

Op vrijdag 30 juni as. vindt met een feestelijk concert de start plaats van een prachtig initiatief; een Instaporkest voor jonge leerlingen uit de hele gemeente Losser.

Met dit gezamenlijke plan van alle muziekverenigingen zijn alle jonge blazers en slagwerkers welkom om een jaar lang te komen samen spelen zodat ze ervaring opdoen om daarna in hun eigen jeugdorkest te kunnen meespelen. Het concert staat voor deze speciale gelegenheid o.l.v. Patrick de Heus, werkzaam bij o.a. Orkest in De Klas het landelijke project waarvan koningin Maxima de beschermvrouwe is. Het concert wordt gegeven op het plein voor het Losser hoes, bij slecht weer binnen in de Raadzaal.

Waar: Plantsoen Raadhuisplein 1 Losser Wanneer: vrijdag 30 juni 16.00 – 18.00 uur

Het volledige programma, zie ook: (https://www.fundamentlosser.nl/waklosser/ "" B)

Programma is onder voorbehoud.

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Locatie

Stichting Fundament Losser

Adres
Raadhuisplein 1, 7580 AA Losser
Telefoon
053-5369400
E-mail
Website
www.fundamentlosser.nl

Tip je vrienden

facebook twitter