Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Verlichte midwinterwandeling Losser

Op vrijdag 20 december is er in Losser een verlichte wandeling van circa 3 kilometer met onderweg o.a. een kerstverhaal, midwinterhoornblazers, chocolademelk of glühwein en een warm hapje. Er kan tussen 18.00-19.00 uur gestart worden vanuit de Martinustoren.

De mystieke klanken van de midwinterhoorn klinken op z’n mooist ’s avonds in alle rust in het Twentse landschap. Deze wandeling vindt plaats op vrijdag 20 december met als startpunt de Martinustoren in het centrum van Losser. Via speciaal verlichte wandelpaden kun je onderweg genieten van de klank van de midwinterhoorn.

Tijdens de route zijn er diverse activiteiten zoals een kerstverhaal in de Maria Geboorte Kerk met een prachtig verlichte tuin, in de Protestantse Kerk Losser staat een wensboom. De kinderen kunnen kerstversiering maken. Onderweg is er een stop voor chocolademelk of glühwein en de route eindigt voor een warm hapje.

Enkele bijzondere plekken worden speciaal in het licht gezet. Bij Cultuurpark Erve Kraesgenberg is er een demonstratie midwinterhoornblazen gegeven door de adventblazers uit Losser en kun je proberen of je geluid uit de oale roop krijgt.

De route is ca. 3 km en geschikt voor wandelwagens. Er kan gestart worden tussen 18.00 en 19.00 uur vanuit de Martinustoren. Hier is de mogelijkheid een lampion te kopen om de sfeer nog meer te verhogen. Uiteraard kun je ook je eigen lampion of zaklamp meenemen. Voor deze tocht kun je al inschrijven via: visitdeluttelosser.nl of via VVV Losser aan de balie of telefonisch: 053-5362013. De deelname bedraagt € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen (inclusief de genoemde consumpties).

Je bent niet verplicht om je vooraf in te schrijven, je kunt ook op de avond zelf komen.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 3,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 4,50 Entreeprijs Volwassenen

Locatie

Martinustoren

Adres
Martinusplein, Losser