Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Open Monumentendag

Op zondag 15 september 2019 is er een Open Monumentendag met als thema Plekken van Plezier. “Oude Horeca in De Dree Marken".

De werkgroep Activiteiten van de Dree Marken heeft alle horecagelegenheden die er ooit waren binnen de Dree Marken (Berghuizen, Beuningen en De Lutte), in beeld gebracht. Op een kaart “Oude Horeca in De Dree Marken” staan 42 lokaliteiten, waarbij foto’s en een korte beschrijving zijn opgenomen. Er is ook een digitale kaart gemaakt met een fietsroute langs nog bestaande horeca.

Bij een aantal karakteristieke cafés, die nog steeds bestaan, wordt bijzondere aandacht besteed aan de historie van het café. In café Olde Weghuis “n Branderd” Enschedestraat 111 in Oldenzaal (Zuid-Berghuizen) wordt een doorlopende presentatie gehouden over de historie van het café.

Op het Dorpsplein in De Lutte staat een presentatie opgesteld over de oude horeca en de geschiedenis van het dorpsplein. Op beide locaties is, zolang de voorraad strekt, gratis de kaart Oude Horeca in de Dree Marken verkrijgbaar. Bij de VVV De Lutte (erve Boerrigter) is de kaart tevens verkrijgbaar van 10.00-12.00 uur.

Wanneer

  • -

Locatie

Centrum De Lutte

Adres
Plechelmusstraat, De Lutte