Lezing over de Oehoe in Nederland

In Nederland is er niemand te vinden die meer weet van de Oehoe dan Gejo Wassink. Op maandag 18 november houdt Gejo een lezing op uitnodiging van Vogelwerkgroep Losser in café-restaurant Heijdemann, Smalmaatstraat 55 in Losser.

In 1997 werd er voor het eerst in Nederland een broedgeval van de Oehoe goed gedocumenteerd. Dit oehoepaar broedde in de ENCI-groeve bij Maastricht. Daarna verschenen er langzamerhand meerdere paartjes in Limburg. In het jaar 2002 vond een roofvogelonderzoeker bij Winterswijk bij toeval een nest met jonge Oehoes. Was dit de voorbode van een toename in andere delen van Nederland? Onderzoeker Gejo Wassink beet zich vanaf dat moment vast in deze grootste uilensoort van de wereld. Samen met een Duitse onderzoeker zocht hij in West-Duitsland naar oehoeparen. Jongen werden geringd en alles wat te onderzoeken viel, is onderzocht. In Nederland werden zelfs uilskuikens gevolgd met satellietzenders.

Gejo Wassink praat de bezoekers van de bijeenkomst op 18 november bij over hoe de Oehoe het doet in deze regio en daarbuiten.
De kosten zijn € 5,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelding via vwglosser@gmail.com

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Inclusief een kopje koffie of thee

Locatie

Café Heijdemann

Adres
Smalmaatstraat 55, Losser

Tip je vrienden

facebook twitter