Kanotocht op de Dinkel

Kanotocht over het mooiste kanoriviertje van Nederland! Een twee uur durende kanotocht over de Dinkel. Adventure King vaart met Canadese kano’s waar je met twee tot drie personen in zit. Per gezin/groepje krijg je je eigen kano’s.

De Dinkel is het mooiste kanoriviertje van Nederland. Meanderend door bossen, weilanden en het prachtige natuurgebied Het Lutterzand. Soms is de Dinkel net anderhalve meter breed, op andere stukken een meter of vijf en slechts een tiental centimeters diep. Af en toe zie je een IJsvogel voorbij schieten als een blauwe streep door de lucht. Ook kwikstaarten, oeverzwaluwen en aalscholvers worden regelmatig gezien. Het is een zogenaamde oer-rivier, die er net zo bij ligt als honderden jaren geleden.

Soms ligt er een boom over het water, dan moeten de kano’s er even uitgetild. Of je gaat plat in de kano liggen en je vaart er onderdoor. Wat een leuk riviertje!

Op de te reserveren data varen ze om 10:30 uur de Dinkel af voor individuele inschrijvingen. Ze verzamelen bij Restaurant Keet’n Zwart, het startpunt van de Dinkel afvaart, en varen door het Lutterzand naar de Kribbenbrug bij Restaurant Het Paviljoen. Deze tocht duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van de waterstand.

Na reservering van de kanotocht op de Dinkel krijg je een mail met een download-link. In dit pdf-bestandje vind je alle informatie voor de tocht zoals adressen en kledingadvies.

Ga je mee?

Reserveren voor de tocht kan hier en ook voor meer info neem je contact op met Adventure King in De Lutte via, tel: 0541-552966.

Wanneer

  • 1 sep - 24 okt 2021
    • elke zondag | - uur

Locatie

Café-restaurant Keet'n Zwart

Adres
Bentheimerstraat 87, 7587 NG De Lutte
Telefoon
0541-769012
Telefoon
06 13452126
E-mail
Website
www.keetnzwart.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter