Informatieavond Burgerbeweging Herenboeren

Informatieavond Burgerbeweging Herenboeren Nederland. Burgerbeweging Herenboeren Nederland zet zich in voor natuurvriendelijke, kleinschalige, lokale landbouw.

In Twente wil een enthousiaste groep kartrekkers óók één of meerdere Herenboerderijen starten. Daartoe organiseert zij de komende weken informatieavonden in de Lutte (2 nov) en in losser (16 nov). Tijdens deze informatieavonden vertelt Herenboeren Twente over de beweging en beantwoordt zij vragen. Herenboerderijen zijn kleinschalige coöperatieve boerderijen die van het vroege voorjaar tot de late herfst op duurzame wijze groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren produceren. De opbrengst is voor de ongeveer 200 huishoudens die samen eigenaar zijn van de boerderij. Er is een (biologische) boer in dienst voor een eerlijk loon.

Herenboeren Nederland De eerste Herenboerderij is in 2016 in Boxtel opgericht. Nu zijn er al elf, waarbij méér dan vijfduizend burgers zijn aangesloten. Allen zetten ze zich in voor herstel van bodemleven en biodiversiteit. Burgers kunnen mede-eigenaar worden van deze (biologische) coöperatieve boerderij. Samen brengen zij het geld bijeen dat nodig is om de boerderij van de grond te krijgen: pacht van de grond, salaris van de boer, machines, beregeningsinstallaties, zaaigoed, vee, hekken, etc. Vanaf de eerste oogst eet je voor circa €12 per week per mond duurzaam en eerlijk geproduceerd voedsel van je eigen boerderij. In oktober werd Herenboeren Nederland beloond met een prachtige 8ste plaats op de lijst van Duurzame 100 burgerinitiatieven van dagblad de Trouw.

Informatieavonden Om tot realisatie van deze natuurgedreven coöperatieve boerderijen te komen zoekt Herenboeren Twente gelijkgezinden om zich aan te sluiten bij hun initiatief. Daartoe worden onderstaande informatieavonden georganiseerd. Aanmelden kan via onderstaande linkjes, of via de website van herenboeren Twente: https://www.herenboeren.nl/projecten/twente/

16 november locatie:
Café Heijdeman,
Smalstraat 55, Losser

Wanneer

  • -
  • -

Tip je vrienden

facebook twitter