Dorpswandeling Losser

Onder leiding van een gids kennis maken met de historie van Losser.

Hoe werkt het?

Tijdens de wandeling maak je kennis met het boeiende cultuurhistorische verleden van de Gemeente Losser. De monumentale gebouwen ieder met zijn eigen karakter. Je volgt een rondleiding van ca 1,5 uur onder leiding van een gids die je de mooie en interessante bezienswaardigheden van Losser laat zien en over Losser vertelt.

Waar gaan we naar toe?

Er wordt stilgestaan bij allerlei plekken die geladen zijn met verhalen. Je gaat o.a. de Martinustoren (uit de veertiende eeuw), het Aleida Leurinkshuis en de Dorpsbleek bezichtigen. Losser is één van de weinige plaatsen met een Dorpsbleek.

Afsluitend kan je bij Erve Kraesgenberg genieten van een kopje koffie. Erve Kraesgenberg is een uniek cultuurpark met belangrijke historische waarde, waar bezoekers de sfeer kunnen proeven van een boerenerf anno 17e eeuw. De boerderij is gebouwd volgens eeuwenoude technieken. Met name de gebinten en de sporenkap zijn zeldzame staaltjes van ambachtelijk boerentimmerwerk.

Info

De wandelroute begint bij het Tourist Info kantoor bij Uit in Twente in Losser. Het is tevens mogelijk om de wandelroute op eigen gelegenheid te lopen. Koop dan de Böggelpadroute bij de Tourist Info.

Prijzen

€9,50 per persoon inclusief kop koffie/thee met krentenwegge, gids entree Martinustoren en Erve Kraesgenberg.

Voor alleen een rondleiding onder leiding van een gids €5,00 per persoon. Minimaal: 6 personen.

Centrum Losser

Tip je vrienden

facebook twitter