Smokkeltour

Ervaar het vroegere smokkelen van dichtbij, bezichtig de grenspalen (met kogelgaten!), en hoor de prachtige verhalen over smokkelklompen en botersmokkelaars bij de kachel.

Hoe werkt het?

In een tour van 3,5 uur in een verwarmde elektrokar met gids maak je kennis met het smokkelverleden bij de grens van Duitsland. Je start de activiteit in het Trefhuus waar je onder het genot van een kopje koffie eerst de bijzondere smokkelfilm gaat bekijken. Een 15 minuten durende film over Smokkeldorp Overdinkel.

Waar gaan we naar toe?

De Smokkeltour voert deelnemers langs het smokkelverleden van het Twentse grensgebied. De route loopt vlak langs de grens. Op de Dubbeleweg bijvoorbeeld staan de huizen aan de ene kant van de weg in Nederland en aan de andere kant in Duitsland. Onderweg stopt het voertuig regelmatig bij historische plekken en worden door de gids verhalen en anekdotes verteld. De route gaat verder o.a. door het prachtige Gerardus Majella Park, langs de Dinkel, door het natuurgebied de Zandbergen en langs de Dubbele Weg.

Info

Opstappen kan iedere zaterdagmiddag in de periode van april t/m oktober om 13:30 uur bij 't Trefhuus in Overdinkel. Er kunnen maximaal 13 personen mee of 11 personen en één rolstoel.

Groepen kunnen op afspraak ook op andere dagen reserveren. Tevens kunnen diverse arrangementen worden samengesteld.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit doe je via het aanmeldformulier.

Prijzen

De kosten zijn € 18,- per persoon voor volwassenen en €9,- per persoon voor kinderen, inclusief koffie/thee met lekkers onderweg.

Kulturhus 't Trefhuus Overdinkel

Gegevens

Gegevens

  • Indien er geen kinderen meegaan vul dan 0 in.

Tip je vrienden

facebook twitter