Kuieren & Theeleuten

Een prachtige wandelroute van circa 8 km door het buitengebied van De Lutte met na afloop een afternoon tea bij 't Theeluttke in De Lutte.

Hoe werkt het?

Kuieren staat voor een lekker rustig wandelingetje, maar is ook het Twentse dialect voor een gezellig praatje! Je begint met een heerlijke wandeling van 7 km door het buitengebied van De Lutte. Daarna kan je lekker verder kuieren tijdens een afternoon tea, bestaande uit een etagère met hartige en zoete hapjes, inclusief een warm hartig hapje. Uiteraard ook met een lekkere scone met clotted cream, jam en lemoncurd. Al dat lekkers onder het genot van 1,5 uur lang thee drinken met keuze uit +- 40 soorten thee.

Waar gaan we naar toe?

De gevarieerde wandelroute voert door het mooiste gebied van De Lutte. Op de Paasberg heeft u op het hoogste punt bij helder weer een prachtig uitzicht op Ootmarsum en Duitsland. Ook het zogenaamde Dassenhendrik-pad is in de route opgenomen.

Leuk weetje: De naam Dassen Hendrik is afkomstig van een vroegere bewoner. Hendrik Tijdhof gebruikte dit pad rond 1900 om naar Oldenzaal te lopen. Omdat naast het pad een dassenburcht lag, kreeg hij al snel de bijnaam Dassen Hendrik.

De wandeling wordt afgesloten bij ’t Theeluttke in De Lutte, waar je in een gezellig, in Engelse stijl aangekleed theehuis kunt genieten van een afternoon tea.

Info

Dit arrangement kan worden gestart tussen 10:00 en 12:30 uur vanaf Tourist Info De Lutte. Voor informatie over kosten en reserveren kan je contact opnemen met Tourist Info de Lutte.

Op feestdagen is het niet mogelijk om dit arrangement te reserveren.

Prijzen

De kosten voor dit arrangement bedragen € 23,50 per persoon en dient van tevoren gereserveerd te worden (niet mogelijk op maandag en dinsdag).

Cadeaubonnen

Kuieren & Theeleuten is ook erg leuk om cadeau te geven! Kijk hier voor alle cadeaubonnen.

't Theeluttke

Gegevens

Gegevens

  • Niet op maandag en dinsdag.

Tip je vrienden

facebook twitter