Natuurkampeerplaats De Kunne

Natuurkampeerplaats "de Kunne" is een minicamping, gelegen tegen het natuurgebied Lutterzand. Het midden in de natuur gelegen kampeerterrein ligt aan de Dinkel in De Lutte.

De unieke ligging heeft als grootste voordeel, dat je rechtstreeks te voet of per fiets het natuurgebied kunt betreden.

Voor rustzoekers

Het kampeerterrein is bij uitstek, ook in het hoogseizoen, geschikt voor de 50 plusser die de rust zoekt. Dit komt mede omdat het terrein minder geschikt is voor gezinnen met (jonge) kinderen.
Er zijn geen speeltoestellen, speelveld en animatie/georganiseerd vermaak).
Mede hierdoor is rust gegarandeerd.

Als een van de weinige kampeerterreinen zijn er géén jaar- of seizoenplaatsen.

80% van het kampeerterrein is voorzien van verharde plaatsen voor de voortent van de caravan. Dit zijn speciale klinkers; elke voortent past hier op. Natte voeten behoren vanaf nu tot de verleden tijd!

Faciliteiten

De kampeerplaats heeft de beschikking over zonnige en schaduwrijke plaatsten, welke allen zijn voorzien van water- en elektra- en TV-aansluiting. Verder:
* Schoon en verwarmd sanitair
* Wastafels met warm en koud stromend water
* Douches warm en koud
* Wascabines warm en koud water
* Was- en afwasgelegenheid met warm en koud stromend water
* Wasserette
* Gebruik koel- en diepvrieskast
* Fietsenstalling is overdekt plus oplaadstation voor fietsen en scootmobielen

Ligging in het Lutterzand

De absolute topper in de regio wat betreft de combinatie van natuur, ontspanning en genieten. Het riviertje De Dinkel stroomt slingerend door het gebied en zorgt hier en daar voor mooie zandstroken en spectaculaire afkalvingen. De natuur en het glooiende landschap is gevarieerd met dennebomen, loofbomen, jeneverbessen, zandverstuivingen en heidevelden. Het is ook een hemel op aarde voor tal van vogels, zoals de kleine bonte specht, de bonte vliegenvanger, de buizerd, de goudhaan, de kuifmees en tal van andere inheemse soorten. De oever van De Dinkel is het domein van de oeverzwaluw en de ijsvogel. In de heidevelden is bij een warme zomeravond de nachtzwaluw te zien.

De omgeving is met haar Dinkeldal, Lutterzand en de nabijheid van de Duitse grens weergaloos te noemen. Om ieder zo goed mogelijk van alle gemakken te voorzien en al het moois te kunnen bieden zijn er een aantal fiets- en wandelroutes uitgezet, welke grensoverschrijdend en/of bewegwijzerd zijn en direct vanaf de camping beginnen. Ook kun je direct vanaf de camping gebruik maken van de fietsknooppuntenkaart. Hiermee kam een eigen route worden uitgestippeld.

openingstijden

geopend vanaf: 16 april t/m 5 oktober

contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Bruikbaar toilet
Ligging
  • Aan het water
  • Bij het bos
  • Landelijk gelegen
Wifi
  • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter