Op bezoek bij

In de spotlight: Adventure King

Geschreven door

Nienke

Leestijd 4 minuten 1712 x bekeken

Adventure King organiseert buitenactiviteiten en evenementen in en rondom het Lutterzand, De Lutte, Losser, Denekamp en Bad Bentheim. De activiteiten zijn stoer, spannend, relaxed en soms inspannend, maar wel voor vrijwel iedereen geschikt.

Niels Stijger, eigenaar van Adventure King, kocht ooit een oude streekbus samen met een paar vrienden. Deze bus hebben ze omgebouwd tot camper om mee op vakantie te gaan. Een bus kopen was niet zo duur, maar een bus hebben wel. Zomaar met mensen van A naar B rijden vergde vergunningen en financiële garanties die voor hun, toen der tijd studenten, niet haalbaar waren. Ze vonden een loophole; ze mochten deelnemers voor een georganiseerde sportieve activiteit wel ophalen en thuis brengen. Ze begonnen in 1991 met een speurtocht en een meerkamp op de Boerskotten en op het Hulsbeek. Adventure King was geboren.

Rond 1997 werd het parttime bedrijf omgezet naar fulltime. Er werden steeds meer mountainbikes, kano’s en andere buitensport materialen aangeschaft. Ook kwam er een mobiele klimwand in het assortiment. Ze begonnen met het organiseren van schoolkampen en werkweken in de Belgische Ardennen.

In de jaren die volgden zijn ze steeds verder uitgebreid. Ze werden TUV gecertificeerd, bouwden het eerste klimbos in Twente, verhuisden het kantoor uit Enschede naar het prachtige natuurgebied het Lutterzand en ze namen afscheid van de Ardennen om zich meer te focussen op Twente.

Tegenwoordig is Adventure King gevestigd in een modern kantoorpand aan de Ambachtstraat in De Lutte. Dit is de perfecte locatie, want hier zitten ze mooi centraal voor zowel de activiteiten in het Lutterzand als net over de grens in Bad Bentheim.

Adventure King is geen verhuurbedrijf, ze organiseren compleet verzorgde buitensportactiviteiten en evenementen. Denk hierbij aan bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, teamuitjes, introductiedagen, maar ook meerdaagse kampen voor middelbaar en hoger onderwijs.

Door de Coronacrisis hebben ze dit helaas al een hele tijd niet meer mogen doen. Sinds 15 maart hebben ze nul omzet en groepen zijn tot in september geannuleerd. Nu proberen ze met Hemelvaart en Pinksteren de eerste activiteiten weer op te starten. Dit is dan met name voor individuele inschrijvingen van toeristen en recreanten. Er is een aangepast scala aan coole en stoere outdooractiviteiten die allemaal Corona-proof zijn. Deze activiteiten zijn al te boeken vanaf 1 persoon of bijvoorbeeld voor een gezin! Kijk hier voor een overzicht van de activiteiten.

Alles wat gezellig is heeft één overeenkomst, je bent met meerdere mensen bij elkaar. En dat kan nu niet.

Niels Stijger - “Alle bedrijven die iets gezelligs doen met meerdere mensen bij elkaar zijn dicht of beperkt open. Dat zijn we omwille de gezondheid van de rest van Nederland. Een heel groot offer. Ik hoop ook oprecht dat iedereen weer snel wat gaat ondernemen. Een mooie kanotocht met je familie of lekker het klimbos in.”

De vragenronde voor Niels
In hoeverre is het toerisme hier veranderd en hoe zie je de toekomst voor je?
"Toen ik 8 was zijn mijn ouders naar De Lutte verhuisd. Ze wonen nog steeds op dezelfde plek in de Boerskotten. De Lutte is echt een prachtige omgeving. Soms kom ik op plekjes en dan voel ik mij thuis. Zoals de Postweg door de Boerskotten, die prachtige beuken die in het voorjaar zo’n lichtgroene gloed hebben. Zo mooi! Ook andere minder bekende plekken zoals de Loabult, de Paasberg en het Duivelshof, daar kan ik echt van genieten. Als klein jochie gooide mijn ouders mij met vriendjes in een roeibootje op de Dinkel in Losser. We waren de hele dag onderweg en belden bij Keet’n Zwart of bij Paviljoen ’t Lutterzand als we opgehaald wilden worden. Mooie avonturen… Hoe de toekomst is weet ik uiteraard niet precies. Ik denk wel dat meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan. En dat zijn kwalitatief goede toeristen, daar is niets mis mee."

Wat vindt jij speciaal aan de gemeente Losser?
"Het hoogste punt (Tankenberg) en het laagste punt (Dinkel) liggen maar vier kilometer van elkaar. Dat zorgt voor een gevarieerd landschap."

Hoe breng jij je vrije tijd het liefst door?
"Ik mag graag met mijn cabriootje toeren."

Wat vindt jij het allerfijnste plekje in de gemeente?
"De heidevelden van het Lutterzand, met de jeneverbesstruiken. De Greune Stet is prachtig maar bij die heidevelden is het zo heerlijk rustig. De zinderende lucht erboven op warme dagen. Daar kan ik echt van genieten."

Wil jij jouw bedrijf ook in de spotlight? Kijk dan hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nienke

Nienke loopt sinds eind november 2019 stage bij de Tourist info. Ze is geboren en getogen in Losser en kent de pareltjes daardoor als geen ander.

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  In gesprek met Cis Sanderink en Famke Westerhof over de KPJ Beuningen

 2. Op bezoek bij

  Op pad met Truus Wijnen

  Geschreven door Bianca
 3. Natuur

  September: fietsmaand

  Geschreven door Elke
 4. Typisch Twents

  Osse, petret van 'n pestoor met Jan Riesewijk uit Losser

Tip je vrienden

facebook twitter