Natuur

Terugblik Kerstwandeling tweede Kerstdag in Beuningen

Geschreven door

Elke

Leestijd 2 minuten 266 x bekeken

Wandelen (kuiern), een gezonde bezigheid voor jong en oud. Onder het kuiern wordt er heel wat kuiert (proat). Ons dorp met prachtige omgeving biedt hiervoor volop mogelijkheden. Singraven, Hakenberg, Austieberg, de Riest met de Dinkel: we koesteren onze schilderachtige plekken.

In 2005 is de serie ‘Van jonge leu en oale groond’ hier deels opgenomen met Herman Finkers als grote animator. Veel mensen kwamen op het dorp Beuningen af om locaties te bezoeken. We zijn toen gestart in de blokhut ‘Tourist Information’, om de toerist van informatie te voorzien. Door de vrijwilligers zijn diverse wandel-, fiets- en autoroutes gemaakt. Later zijn we opgegaan in de VVV met De Lutte en Losser: het huidige Tourist info. Om de twee jaar organiseren we de kerstwandeling in Beuningen; inmiddels voor de vijfde keer.

Afgelopen Kerst 2023 hebben 1000 wandelaars kunnen genieten van het unieke bosgebied van Singraven langs de Dinkel en het weidse gebied van de Holzerhook en Volthe. De weergoden zijn ons die dag goed gezind. Dat moet ook wel met Kerstman van Capelle op de keesbrik van Hans IJland. Er is een stop bij het in kerstsfeer aangeklede erf Broenink aan de Voltherdijk voor koffie/thee met lekkers. Marije Elderink uit De Lutte staat met ‘Twentse Trots’ kaas op Erve ‘De Nieuwe Borg’. Eindpunt is bij ’t Sterrebos, waar een broodje bakleverworst zich goed laat smaken.

Onze dank gaat uit naar de vele vrijwilligers uit ons dorp, die dit samen met Tourist Info De Lutte mogelijk maken en de gastvrije ontvangst bij de families Broenink, Hesselink en Groenewold. Tevens willen we Actief Twente, Thomas Kok en Tessa van Fleured en de midwinterhoornblazers, jong en oud, bedanken.

Om een volgende wandeling te maken, hoef je niet tot kerst 2025 te wachten. Tweede Paasdag is er een mooie Paaswandeling in De Lutte.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

  1. Zien & Doen

    Vergezichten en uitkijkpunten in de Schatkamer van Twente

    Geschreven door José
  2. Nieuws

    Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

  3. Nieuws

    Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

    Geschreven door Bianca
  4. Zien & Doen

    De elektrokarritten gaan weer van start!

    Geschreven door Bianca

Tip je vrienden

facebook twitter