Natuur

September: fietsmaand

Geschreven door

Elke

Leestijd 3 minuten 1143 x bekeken

Het is prachtig fietsweer, geniet van deze mooie septembermaand en de schitterende omgeving van De Lutte en Losser. In onderstaand artikel een aantal fietstips op de rij. September wordt bestempeld als fietsmaand en dat is ook niet gek. Vaak is het nog heel goed fietsweer en we kunnen deze maand volop genieten van de nazomer. We delen een aantal tips om onze omgeving te ontdekken.

Lagaroute

De fietsroute gaat over het recent vernieuwde Lagapad en nodigt uit om een bezoek te brengen aan Gronau. Terug vervolg je de route over het “nieuwe” Smokkelpad. Langs de meanderende Dinkel fietsen is een prachtig en uniek stukje. Nederlandse en Duitse partijen werkten de afgelopen jaren samen om de Dinkel tussen Gronau en Losser, over een lengte van 4 kilometer, opnieuw in te richten. De rivier mag weer meanderen en er is ruimte gegeven aan water, natuur en de recreatiemogelijkheden in het gebied.Deze route gaat verder langs de bekende “schatten” zoals Erve Kraesgenberg, de Martinustoren, Dorpsbleek, Gerardus Majella park & Oelemars. De afstand van de route is 37 km. Met de route breng je een bezoek aan Losser, Glane, Overdinkel, Gronau en De Lutte. Meer info over deze route kijk hier.

Lagapad
Lagapad

Boergondische fietstocht

Culinair genieten en ontspannen fietsen, een geslaagde combinatie die mogelijk is in de Schatkamer van Twente! Onderweg is er genoeg te ontdekken en te proeven en neem je o.a. rustpauzes bij klompenmakerij Koop, ijsboerderij ’t Loaboerke, boerderijwinkel de Veldmaat en fruitboerderij ’t Duvelshofke en als afsluiter genieten van een hapje en drankje op het terras bij ’t Kruisselt. Zo kun je de inspanning perfect combineren met ontspanning! De afstand van deze route is ca. 30 kilometer en laat je kennismaken met het Boergondische buitengebied van De Lutte en Losser. De route is van woensdag t/m zaterdag beschikbaar. Bekijk de verdere informatie hier.

Fietsdiner

Geniet van smakelijke fietsroutes. Een dag lang fiets je een schitterende route op knooppunten door het Dinkeldal, waarbij je onderweg stopt bij de horeca. Prachtige fietsroutes in samenwerking met de lokale horecaondernemers. Er zijn routes met vijf stops (koffie met lekkers, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en ijscoupe) & er is één route met drie stops (koffie met lekkers, hoofdgerecht en ijscoupe). Bekijk alle mogelijkheden hier.

Fietsdiner
Fietsdiner

Belevingsfietstochten

Er zijn twee belevingsfietsroutes met onderweg leuke kortingen bij lokale ondernemers waar je gebruik van kunt maken. De belevingsfietsroute De Lutte-Beuningen van 40 km laat je kennismaken met het buitengebied van De Lutte, Beuningen en Denekamp. En daarnaast is er de belevingsfietsroute De Lutte-Losser van 30 km die laat je het buitengebied van Losser en een stukje Duitsland ontdekken. Twee mooie routes waarmee je de Schatkamer van Twente kunt zien & beleven met allerlei speciale voordelen.

Voor alle info en kortingen bij de belevingstochten. Bekijkhier.

Belevingsfietstocht
Belevingsfietstocht

Landleven fietstocht 17 september

Zondag 17 september is er vanuit De Lutte de jaarlijkse fietstocht met alle stops en proeverijen. een mooie fietstocht van 32 km door het buitengebied van De Lutte en Losser. Met onderweg o.a. stops bij: Mini-camping Sproakstee, Buitenverblijf Erve Punte, Erve Kraesgenberg, De Koale Kant, Het Lutke, Hotel de Grote Zwaan en het nieuwe Geologiemuseum in Losser. Bij deze locaties kun je o.a. genieten van koffie met lekkers, een kop soep, een drankje, een ijsje, een broodje hamburger en puntzak patat. Meer info en reserveren.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Tips voor de zomervakantie

  Geschreven door José
 2. Zien & Doen

  Prachtige score voor fietsgemeente Losser

  Geschreven door José
 3. Doe-tips

  Vijf leuke kinderroutes om de natuur te ontdekken, plezier gegarandeerd!

 4. Nieuws

  Nieuwe locatie Tourist info Losser

Tip je vrienden

facebook twitter