Zien & Doen

Ontdek de schatten in de nieuwe toeristische film

Geschreven door

Miranda

Leestijd 1 minuten 2195 x bekeken

Midden in Nationaal Landschap Noordoost-Twente ligt de gemeente Losser. Binnen de grenzen van de gemeente zijn heel veel schatten te vinden. Soms leven we er midden tussen, soms moeten we er even naar op zoek. Stuk voor stuk zijn het pareltjes die de moeite waard zijn voor zowel toeristen als inwoners. Daarom noemen we de gemeente Losser dan ook ‘De Schatkamer van Twente’.

Om een impressie te geven van al het moois dat Losser te bieden heeft is er in samenwerking met de gemeente en SOGL een prachtige video gemaakt om de schatten in kaart te brengen.

Volgens wethouder Harry Nijhuis geeft de film een prachtig én compleet beeld van de toeristische parels en mogelijkheden die de gemeente Losser heeft te bieden. “Een ware ontdekkingstocht door de Schatkamer van Twente”. Benieuwd? Bekijk de video hieronder!

ONTDEK: de Schatkamer van Twente
Bekijk video

Meer informatie over de gemeente Losser:

De gemeente Losser ligt met haar vijf kerkdorpen (Losser, De Lutte, Beuningen, Overdinkel en Glane) in een schitterende, natuurrijke omgeving bestaande uit bos, zandverstuivingen en heidevelden. Arboretum Poort Bulten, vogelparadijs de Oelemars, natuurgebied het Lutterzand en het stuwwallengebied met o.a. de Tankenberg zijn echte, groene trekpleisters.

In de hele omgeving bieden goed bewegwijzerde wandel- en fietspaden volop mogelijkheden voor de actieve recreant. Ook beschikt de gemeente Losser over een modern zwembad en een multifunctioneel sportcomplex met, naast voetbalvelden, ook een atletiek- en schaatsbaan.

In en nabij de dorpskernen zijn veel cultuurhistorische erfgoederen bewaard gebleven zoals de Steenfabriek de Werklust, de Staringgroeve en het historische Erve Kraesgenberg. Met het Openluchttheater Brilmansdennen, galerieën en kunstroutes komen ook de cultuurliefhebbers niets te kort.

Bovendien organiseren de vijf dorpen regelmatig muzikale, sportieve en gezellige feestelijke evenementen waar behalve inwoners ook bezoekers van buiten de gemeente van harte welkom zijn.

Er zijn meer dan voldoende prachtige accommodaties aanwezig om het verblijf van de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Natuur en Twentse gastvrijheid zijn dé sleutelwoorden voor een heerlijke vakantie of gewoon een leuk dagje uit in de Schatkamer van Twente.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Miranda

Miranda is werkzaam bij Schatkamer Promotie/Tourist Info als marketingmedewerker. Ze komt oorspronkelijk uit de Achterhoek, maar woont inmiddels al 6 jaar in Enschede.

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  Op pad voor Happen & Tuffen met de Elephant Parade

  Geschreven door Nienke
 2. Binnenkijken bij

  Kom tot rust bij de Wellnessboutique van De Wilmersberg in De Lutte.

  Geschreven door Maryke
 3. Zien & Doen

  Halloween activiteiten

  Geschreven door Nienke
 4. Zien & Doen

  Herfstvakantietips

  Geschreven door Nienke

Tip je vrienden

facebook twitter