Zien & Doen

Pompoensoep met lokale ingrediënten

Geschreven door

Elke

Leestijd 2 minuten 802 x bekeken

De populariteit van koken neemt toe in coronatijd. Thuis zijn, thuiswerken, binnen blijven, in coronatijd zijn we vaak in huis. Naast werken, wandelen/fietsen, tv-kijken, klussen, schoonmaken, brengen steeds meer mensen tijd in de keuken door.

Lokale ondernemers

Regelmatig gaan wij op pad om de lokale ondernemers in de gemeente Losser te steunen. De ene keer middels take away, de andere keer met onze rubriek in de spotlight en deze keer gingen we zelf aan de slag om thuis iets lekkers te maken.

Raw Milk Company
Raw Milk Company

Raw Milk Company

In De Lutte is het bedrijf Raw Milk Company gevestigd. In de kleine zuivelfabriek maken ze rauwmelkse kefir en rauwmelkse yoghurt gemaakt van melk van de koeien van Jos en Dorthy Elderink. Ook maken zij hangop van kefir en yoghurt. Naast de rauwe zuivelproducten kun je in de boerderijwinkel ook terecht voor biologische vers- en droogwaren zoals vlees, rauwmelkse kaas, groente, fruit, eieren, thee, chocola.

Ingrediënten

Wij kochten in de boerderijwinkel pastinaak, paprika, knolderserij en pompoen en kregen daar het recept voor pompoensoep. Een heerlijk gerecht voor deze tijd van het jaar. Buiten het feit dat de pompoen er prachtig uitziet, is het ook nog eens een smaakvol ingrediënt. Ook zin om aan de slag te gaan? Bekijk dan onderstaand recept.

Ingredienten
Ingredienten

Voorbereiding

De pompoen, paprika en pastinaak niet schillen, alleen wassen, in stukken snijden en pitten verwijderen. De knolselderij schillen, schoonmaken, en in stukken snijden. De ui en twee teentjes knoflook pellen en snipperen. De olie verhitten en de ui en knoflook hierin glazig bakken. Kerriepoeder toevoegen en even meebakken. De knolselderij, pastinaak en pompoenstukken toevoegen en even meebakken. Water, bouillontabletten en laurierblad toevoegen.

Pan pompoensoep
Pan pompoensoep

Bereidingswijze

Alles aan de kook brengen. Plm. 40 tot 45 minuten zachtjes laten koken tot de groenten gaar zijn. Het laurierblad verwijderen en vervolgens de soep pureren. Voeg eventueel nog water toe als de soep te dik is.

Tot slot

Dan heb je een heerlijke verse herfstsoep. Als voorgerecht óf als hoofdgerecht met nog wat broodjes erbij. Een pompoensoep die ons goed smaakte. De knolselderij geeft een bijzonder accent. Pompoen heeft van zichzelf weinig smaak, maar deze combinatie smaakt goed. De zure room maakt het geheel af. Laat die blaadjes maar vallen, fijne avond!

Eet smakelijk!

Resultaat
Resultaat

Voor meer informatie over Raw Milk Company klik hier.
Adres: Beuningerstraat 12, 7587LD De Lutte.

Openingstijden boerderijwinkel:
Woensdag – 09:30-18:00 uur
Donderdag – 09:30-18:00 uur
Vrijdag – 09:30-18:00 uur
Zaterdag – 9:30-16:00 uur

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Natuur

  Nog even genieten van de prachtige paarse heide

  Geschreven door Elke
 2. Doe-tips

  Elephant Parade Shops

  Geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  Een kleurrijk geheel in Twente tijdens de Elephant Parade

 4. Zien & Doen

  Blog: fietsroute Hulsbeek-Haagse Bos

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter