1. 0/12
  '

  Zien & Doen

  Wat te doen met Pasen?

  Geschreven door

  José

  Bijna Pasen! Eieren zoeken in de achtertuin blijft natuurlijk een fijne traditie met Pasen. Maar zoek je nét wat meer avontuur? Dan is er hier aan paasactiviteiten ook geen gebrek. Onderstaand een paar leuke tips voor het hele gezin. Maak er een heerlijk weekend van!

 2. 12/12

  12.

  Paaswandeling in de Lutte

  Vier de pracht van de lente met onze sprankelende Paaswandeling in De Lutte. Er zijn op tweede Paasdag twee routes van 6 km en 10 km door het glooiende coulisselandschap van De Lutte. Onderweg zijn er stops voor koffie met lekkers en een warm hapje bij Lutters Kwartier. Beide routes nemen je mee door schilderachtige landschappen en verrassende ontdekkingen, maar één ding hebben ze gemeen: een wandeling vol frisse lucht en lentebloesems.

 3. 11/12

  11.

  Paasvurentocht met Oldtimerbus

  Volgens oud gebruik worden elk jaar op de 1e Paasdag de paasvuren in Twente ontstoken. De chauffeur van Nostalgisch Rijden maakt een ronde langs enkele paasvuren in de omgeving.

  • Ootmarsum
  • Denekamp
  • Tilligte

  Het is de moeite waard om dit te beleven.

 4. 10/12

  10.

  Paassfeer tijdens boerenmarkt in Losser

  Op zaterdag 30 maart is het weer boerenmarkt in het centrum van Losser. En deze keer staat “Pasen” centraal. Er worden weer tal van paasactiviteiten georganiseerd.

 5. 9/12

  9.

  Spätshoppen in Overdinkel

  Ouderwets Spätshoppen op 2E PAASDAG bij 'Trefhuus in Overdinkel met De Grenslandkapel vanaf 13.00 uur. Lijkt je dit iets? Wees er dan snel bij om tickets te bemachtigen.

  Er is ook een foto expositie van oud Overdinkel. Misschien ook leuk om eens langs te lopen.

 6. 8/12

  8.

  Bloaz’n met Poas’n

  Bloaz'n met Poas'n op 2e Paasdag, een jaarlijks terugkerend evenement dat niet meer weg te denken valt. De gastheren van “Bloaz’n met Poas’n” zijn De Lutter Muzikanten. Door talrijke optredens in binnen- en buitenland hebben De Lutter Muzikanten een goede naam weten op te bouwen. Voor jong en oud lekker genieten van de muziek in De Lutte.

 7. 7/12

  7.

  Paasgebruiken in Beuningen

  Op paaszaterdag halen alle mannen en jongens hout voor de boak. ’s Middags komt iedereen naar het vertrekpunt bij de kerk, waar ze vervolgens vertrekken naar het bos.

 8. 6/12

  6.

  Eieren tikken op De Bleek in Losser

  Ouders van nu deden het al in hun kinderjaren. Het hoort bij het paasfeest: eieren zoeken op de aloude Dorpsbleek in Losser. Deze traditie gaat niet verloren. Op paasmaandag wordt de bleek, net als vroeger, opengesteld voor de jeugd, om daar het traditionele eieren zoeken en eieren tikken in ere te houden. Op Eerste Paasdag (31 maart) organiseert de Scouting Dr. Ariënsgroep weer het jaarlijkse eierzoeken en eiertikken voor alle 4,5,6 en 7 jarigen om 12:30 uur op het veld bij de Bleek.

 9. 5/12

  5.

  De Betoverende Wereld van de Pubquiz

  Welkom bij de pubquiz in 't Trefhuus in Overdinkel. Een gezellige avond met vrienden, een sfeervolle locatie en een sfeer doordrenkt van anticipatie en opwinding. De pubquiz is een sociale bijeenkomst waarin kennis, teamwork en een vleugje competitie samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. Ga samen de uitdaging aan. Laat je hersenen kraken en discussies oplaaien. Soms is het antwoord voor de hand liggend, andere keren blijft het een mysterie. De pubquiz is meer dan alleen een test van kennis. Het is een gelegenheid om banden te versterken, om samen te werken met vrienden en vreemden waarin teamwork essentieel is. Scherp je geest en laat je meevoeren op deze bijzondere avond.

 10. 4/12

  4.

  Eier Gaddern

  Eier gaddern is een eeuwenoude traditie met Pasen. Het is meer dan een spel, een soort viering van het leven, een verhaal dat we graag vertellen aan onze kinderen.

 11. 3/12

  3.

  Q-eiertocht

  Kom tijdens Pasen paaseieren zoeken met de Q-eiertocht via Actief Twente Beuningen. Deze leuke speurtocht vol met QR-codes en vragen kun je samen met je broertjes en zusjes maken. Je gaat op zoek naar paaseitjes met een QR-code. Bij een gevonden ei scan je de code en met een vraag. Voordat je op pad gaat, krijg je een Schatkaart met paaseitjes, pen met antwoordblad en iets lekkers voor onderweg mee.

 12. 2/12

  2.

  Paasvuren gemeente Losser

  De Poaskearls in De Lutte gaan zaterdag 30 maart weer op pad om paashout te verzamelen voor het paasvuur in hun dorp dat op 1e paasdag om 20.30 uur plaatsvindt op locatie Sportpark De Stockakker bij 't Pastoor Rudingpad in De Lutte.

  Op 1e Paasdag is er een Paasvuur in Overdinkel op zondag 31 maart 2024 met muzikale ondersteuning van Muziekvereniging Concordia. Locatie: Glanestraat.

 13. 1/12

  1.

  Horeca tijdens Pasen in gemeente Losser

  Met Pasen genieten van een heerlijk glas wijn, lekker eten of zin in een ijsje? In de Gemeente Losser zijn erg leuke gezellige restaurants en eetcafés te vinden van High tea tot pannenkoekenhuis. De horeca is volop aanwezig met allerhande lekkernijen. Kernwaarden zijn gezelligheid en kwaliteit. Kijk naar wat we voor je op een rij hebben gezet, er is voor elk wat wils.

José

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Losser

 1. Zien & Doen

  De elektrokarritten gaan weer van start!

  Geschreven door Bianca
 2. Zien & Doen

  Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

  Geschreven door José
 3. Kids

  Tips voor de meivakantie

  Geschreven door José
 4. Denekamp

  Als een stoomtram door Twente

Tip je vrienden

facebook twitter