Zien & Doen

Maak kennis met Erlebnispark Emsflower

Geschreven door

Elke

Leestijd 3 minuten 2684 x bekeken

Ontdek dit unieke uitje! Samen met Emsflower hebben we een leuk arrangement voor jong en oud gemaakt. Een autoroute van 24 km of 53 km brengt je naar Erlebnispark Emsflower (net over de grens bij De Lutte) en hier is echt van alles te beleven!

Autoroute

De autoroute start bij de Tourist info in De Lutte en brengt je via Gildehaus, Bad Bentheim en Schüttorf in Emsbüren. Onderweg kun je nog een stop maken om de molen in Gildehaus te bezoeken of een wandeling door het sfeervolle stadje Bad Bentheim maken. De kortere route gaat rechtstreeks naar belevenispark Emsflower. Dit paradijs is zeven dagen in de week geopend.

Tropisch warm in Emsflower

Eénmaal aangekomen bij Emsflower kun je de looproute volgen en beginnen bij de showkassen. De jassen hang je bij binnenkomst op in de garderobe, want het is er heerlijk warm binnen. Je loopt in de kassen langs allerlei soorten bloemen en groentes die geteeld worden. Je krijgt hier een indruk van het productieproces. Wist je bijvoorbeeld dat een tomatenplant tot wel 15 meter lang kan worden?

Showkassen
Showkassen

Vlindertuin

In de vlindertuin vliegen honderden tropische kleurrijke vlinders rond! Bij de ingang van de tuin ligt een kaartje waarop je aan kunt kruisen welke vlinders je allemaal hebt gespot. Deze vlinders komen onder andere uit Costa Rica en Maleisië en zijn allemaal prachtig. Achter in de vlindertuin staat een Poppenkast, daar worden vlinders gekweekt en kun je het hele proces van rups tot vlinder zien. Ook heb je hier de mogelijkheid om de vissen te voeren.

Vlindertuin
Vlindertuin

Jungle & tropische tuin

Vervolgens gaat de route door de jungle tuin. De tropentuin heeft vele verrassingen, je ziet hier papegaaien, stokstaartjes en zelfs aapjes. Door de apenkooi kun je zelfs heenlopen als je durft. Ook zijn er cactussen, oude olijfbomen, exotische vogels en je komt onderweg zelfs regelmatig een dinosaurus tegen. Sinds dit jaar zijn er een aantal nieuwe bewoners in het Erlebnispark waar je kennis mee kunt maken zoals de kameleon en de varkentjes.

Indoor speeltuin en restaurant

Middelpunt van het park is een overdekte speeltuin met een grote klimkooi. Kinderen kunnen zich uitleven met klimmen, klauteren en zand. Er is een apart gedeelte voor de kleinste kinderen. Het terras ligt aan de speeltuin, ideaal als je met kinderen op pad bent. Uiteraard kun je ook een plekje in het restaurant kiezen en genieten van kaffee mit kuchen of een lekkere maaltijd. De menukaart staart boordevol lekkers. Daarnaast is er een gezellige wintergarten waar je in alle rust kunt genieten van verschillende hapjes en drankjes.

Arrangement Emsflower

Het auto-arrangement van € 11,50 euro p.p. inclusief entree, koffie en gebak kun je reserveren bij de Tourist info De Lutte-Losser, voor meer informatie over dit arrangement en reserveren: klik hier.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Recreatiekrant Twente is weer uit!

 2. Natuur

  Tip! De Rhododendronlaan in De Lutte

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  Tips voor Hemelvaartsdag

 4. BLOG WANDELING LUTTERSE BERGEN

  Geschreven door Els

Tip je vrienden

facebook twitter