Op bezoek bij

Op bezoek bij Uit in Twente

Geschreven door

Bianca

Leestijd 6 minuten 316 x bekeken

Voor onze rubriek 'Op bezoek bij' was ik op bezoek bij Uit in Twente in Losser. Ik sprak met Nienke om meer te weten te komen over dit mooie bedrijf.

Vertel eens Nienke, wat is Uit in Twente precies?

Heel kort gezegd, verhuur ik e-choppers, fatbikes en e-bikes. Ik wil mensen de prachtige omgeving van Twente laten ontdekken. Er zijn in Twente heel veel leuke plekken en de natuur is ontzettend mooi, dat mag gedeeld worden! Ik heb voor mijn bezoekers tochten uitgezet langs de mooiste plekken en voor groepen maak ik complete dagprogramma’s op maat.

Wat voor soort routes heb je allemaal uitgezet?

Bezoekers kunnen de choppers en fatbikes huren voor 1,2,3 of 4 uur. Per tijdsduur heb ik meerdere routes waar een keuze uit gemaakt kan worden. Zo kan er een keuze gemaakt worden w.b.t. de ‘moeilijkheidsgraad’. Denk bijvoorbeeld aan steile heuvels en smallere paden terwijl anderen liever bredere paden en een vlakke route kiezen. Het is afhankelijk van wat de bezoekers prettig vinden en welk gebied ze graag langs willen natuurlijk. Bezoekers die fietsen huren kunnen een van de routes kiezen op basis van de lengte. Zo is de kortste route 13km en de langste 36km.

E-chopper
E-chopper

Hoe ben je begonnen?

Dat is een leuk verhaal. Ik begon als stagiaire bij de Tourist info. Ik vond mijn stage zo leuk dat ik na mijn stage 1 dag in de week als vrijwilliger ben blijven hangen. De Tourist info zat gevestigd in Losser bij Uit in Twente destijds. Op deze manier kreeg ik ook veel mee van Uit in Twente. Ik kreeg vervolgens het aanbod om als bedrijfsleider bij Uit in Twente aan de slag te gaan. Dit was een grote overweging, want ik had een goede fulltime baan als transportplanner. Ik heb deze overstap gemaakt en nog geen maand later werd mij gevraagd of ik interesse had om Uit in Twente over te nemen. Allereerst was mijn antwoord “nee”. Het is nogal wat om als ondernemer aan de slag te gaan en hier had ik geen ervaring mee. Vervolgens kwam het bedrijf in de openbare verkoop. Er waren veel geïnteresseerden en ik vertelde deze gegadigden hoe mooi en leuk het bedrijf eigenlijk is. Vervolgens begon het bij mij steeds meer te kriebelen. Ik begon er toch over na te denken en ben een bedrijfsplan gaan schrijven, gewoon om te kijken wat mijn visie voor de toekomst van Uit in Twente was. Vervolgens heb ik het plan voorgelegd aan Pim, de toenmalige eigenaar. Hij was heel enthousiast en gaf aan dat ik dit moest doen. Toen hebben we alles in werking gezet; We zijn tot een prijsovereenkomst gekomen, financiering aangevraagd en sinds 1 januari is het bedrijf nu van mij.

Wie is Nienke Achterhuis?

Ik ben 28 jaar en geboren en getogen in Losser. Op dit moment heb ik niet heel veel vrije tijd omdat ik zo’n 60 uur in de week werk aan mijn bedrijf. Soms zijn het makkelijke dingen zoals flyers rondbrengen maar soms zit ik ook wat langer achter de computer om bezig te zijn met administratie, budgetteren en dat soort dingen. Wanneer ik toch een moment vrij ben kijk ik graag films en series. Ook is reizen een grote passie van mij, en dan vooral naar landen waar niet iedereen aan zou denken om naartoe op vakantie te gaan. Zo ben ik al naar Rusland, Letland en China geweest. Ik zou nog heel graag naar Peru willen, maar ik zie dit soort reizen de komende tijd niet gebeuren nu ik Uit in Twente heb overgenomen.

Nienke Achterhuis
Nienke Achterhuis

Waarom De Steenfabriek?

De locatie waar ik zat wilde ik liever niet blijven. Het pand stond te koop en dit gaf veel onzekerheid voor in de toekomst. Daarnaast was het ook niet een ideale locatie i.v.m. het parkeren. Op deze plek heb ik een ruime parkeerplaats waar bezoekers gratis lang kunnen parkeren. De Steenfabriek ligt ook perfect als locatie. Dicht bij het dorp Losser en tevens op de route van Enschede, Oldenzaal en De Lutte. De gemeente heeft mij de Steenfabriek getipt en hier was ik direct enthousiast over. Het is een authentieke plek. Niet vaak zitten dit soort bedrijven op zo’n mooie locatie. Vaak kom je dan op een industrieterrein of ergens in een grote loods terecht. Tevens komt hier ook een bierbrouwerij binnenkort, dus ik zie ook mooie samenwerkingen tegemoet met de steenfabriek en de bierbrouwerij de Smokkelaar.

Fatbikes
Fatbikes

Waar ben je het meest trots op?

Wat ik tot nu toe allemaal bereikt heb. Ik heb mijn opleiding niet afgemaakt, maar toch altijd een goede baan gehad. Ik ben begonnen als operationeel transportplanner, vervolgens bedrijfsleider en nu eigenaar van een bedrijf. Dit allemaal zonder diploma. Ik had vijf jaar geleden niet gedacht hier nu al te staan. Wanneer iets op mijn pad komt, maak ik er een weloverwogen beslissing over. Wanneer ik beslis iets wel te doen, ga ik er voor 200 procent voor om mijn doelen te behalen. Ik ben trots op waar ik nu sta!

KWW, kieken wat het wordt!

Wat zijn de plannen voor komende tijd?

Op korte termijn eerst Uit in Twente opstarten. Ik moet er zelf natuurlijk ook weer even inkomen. Het is 6 maanden geleden dat we open waren. Ik heb de routes opnieuw moeten uitzetten omdat ik op een nieuwe locatie zit. KWW, kieken wat het wordt! Voor op de lange termijn wil ik mij meer gaan richten op de Duitse markt. Die is in deze branche vrijwel nog onaangetast, daar ligt nog een potentieel aan klanten. Verder wil ik op ten duur natuurlijk gaan vernieuwen. Denk aan nieuwe voertuigen en eventueel uitbreiden.

E-choppers
E-choppers

Wat is jouw favoriete plek in de gemeente Losser?

Mijn favoriete plek is mijn huisje. Ik ben een echte huismuis. Lekker op de bank relaxen na een dag hard werken. Ik vind dat er heel veel mooie plekken zijn in de gemeente Losser waar ik ook kom, maar als ik echt moet kiezen wat mijn meest favoriete plek is, dan is dat toch thuis. Oost west, thuis is het allerbest!

Op pad met Nienke
Op pad met Nienke

Afsluitend heb ik nog een mooie tocht met Nienke mogen maken op een e-chopper Het was ontzettend leuk Losser op deze manier te verkennen. Nienke bedankt!

In dit artikel las je meer over één van de talloze schatten in de Schatkamer van Twente. Schatten die misschien niet altijd een belletje doen rinkelen, maar wel schatten die onze gemeente Losser een onmeunig mooie plek maken om te wonen, werken en te recreëren.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Bianca

Meer verhalen uit Losser

 1. Nieuws

  Nieuw toeristisch magazine Ontdek de Schatkamer van Twente

 2. Nieuws

  Opening toeristisch seizoen in de Schatkamer van Twente

  Geschreven door Bianca
 3. Zien & Doen

  De elektrokarritten gaan weer van start!

  Geschreven door Bianca
 4. Zien & Doen

  Lekker slapen op een bijzondere manier in Twente?

  Geschreven door José

Tip je vrienden

facebook twitter